Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Banda wilde zoon niet kwijt

Shownieuws

De biologische vader van David heeft gezegd dat hem niet duidelijk werd dat hij afstand deed van zijn zoon. Madonna en haar man hebben David geadopteerd.

(Novum/AP) - De biologische vader van David heeft zondag gezegd dat hem niet duidelijk is gemaakt dat hij voorgoed afstand deed van zijn zoon. Hij wist dit niet toen hij eerder deze maand de adoptiepapieren ondertekende. Madonna en haar man Guy Ritchie hebben de 1-jarige David uit Malawi geadopteerd.

De 32-jarige Yohane Banda dacht dat zijn zoon als volwassene zou terugkeren naar huis. Volgens Banda, een ongeletterde boer, heeft de directeur van het weeshuis hem niet verteld dat adoptie betekent dat David niet langer zijn zoon zou zijn.

Zondag zei Banda dat hij, omdat hij niet kan lezen, geen idee had wat de adoptiepapieren die hij bij het hooggerechtshof in de hoofdstad Lilongwe ondertekende inhielden. "Als mij was verteld, dat ze de baby haar eigendom wilde maken, hadden we er nooit mee ingestemd, want ik zou niet weten waarom ik mijn zoon zou weggeven."

Eerder zei Banda dat hij zijn zoon had afgestaan omdat dat het beste voor het kind was. Hij heeft niet de middelen om voor zijn zoon te zorgen. In het weeshuis had David het niet goed volgens zijn vader. Ook bekritiseerde hij afgelopen week de Malawische mensenrechtengroepen die naar de rechter zijn gestapt omdat ze betwijfelen of de adoptie wel volgens de regels is verlopen.

De familie zegt wel dat ze niet wil dat David terugkeert naar het weeshuis. Banda: "We zijn nog steeds dankbaar dat Madonna hem heeft verlost van armoede en ziekte."

De adoptie van David door Madonna en Ritchie heeft internationaal tot ophef geleid. De Malawische wet schrijft voor dat kandidaat-ouders anderhalf tot twee jaar met het kind in Malawi doorbrengen voordat de adoptie wordt goedgekeurd. Madonna mocht het kind meteen meenemen naar Engeland, waar ze woont. Wel is de adoptie in eerste instantie voorlopig. Madonna's Malawische advocaat, Alan Chinula, wilde zondag geen commentaar geven op Banda's uitspraken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen