Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henkjan Smits: 'Grease' heeft X-factor

Shownieuws

Henkjan Smits was zondagavond zeer onder de indruk van de musical Grease. "Er waren meerdere acteurs met de X-factor!"

Henkjan Smits: 'Grease' heeft X-factor

Henkjan Smits was zondagavond zeer onder de indruk van de musical Grease. "Er waren meerdere acteurs met de X-factor en de musical heeft sowieso de X-factor", vertelt Smits na de première in het Theater aan de Parade te Den Bosch.

De mannelijke hoofdrol wordt vervuld door Jim Bakkum. De zenuwen gierden voor de première door het lijf van de jonge ster. "Ik was best nerveus vandaag en kon vannacht ook niet zo goed slapen", zegt de 19-jarige Jim. "Maar het was toch leuk. We gaven elkaar allemaal 'toi toitjes', voor mij is dat helemaal nieuw en ik vond het te gek."

'Grease' wordt geproduceerd door V&V Entertainment van Albert Verlinde. De presentator van RTL Boulevard was heel trots op zijn jeugdige cast. "Ik was zo bang dat het misschien met de spanning van de première niet zou lukken om het zo goed te maken zoals het zou kunnen zijn", vertelt Verlinde. "Maar ze hebben zichzelf overtroffen, het knalde de zaal in."

Bridget Maasland heeft ook genoten van de musical, maar had wel een kritiekpuntje. "Ik vond één ding heel teleurstellend en dat is het einde", zegt de blonde presentatrice. "Als je nou iets had moeten kopiëren uit de film dan is het het einde, dat was de climax van de film en dat had ook de climax van het theater moeten zijn."

Bettina Holwerda speelt de rol van Sandy. De 27-jarige actrice speelde onder meer in de musical 'Mama Mia'. De rol van Rizzo wordt vervuld door 'Gooische Vrouwen'-actrice Cystine Carreon.

De premièreavond werd onder anderen bijgewoond door Chantal Janzen, Sandra Reemer en Jamai Loman. De reizende productie is tot en met 15 juli in het hele land te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen