Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Album Paul McCartney vertraagd door rouwperiode

Shownieuws

Het nieuwe album 'Ecce cor meum' van Paul McCartney heeft vertraging opgelopen door de dood van zijn vrouw Linda in 1998, Het album ligt maandag in de winkels.

Het nieuwe album 'Ecce cor meum' van Paul McCartney dat maandag uitkomt, liep flinke vertraging op door de dood van zijn vrouw Linda in 1998. Dat vertelt de muzikant in de Britse krant The Mirror.

McCartney was al bezig met het klassieke album, toen zijn vrouw acht jaar geleden overleed aan borstkanker. Met Linda was hij 29 jaar getrouwd. De voormalige Beatle was zo gebroken dat hij twee jaar lang geen muziek meer kon maken. Het was de eerste keer, vertelt hij, dat muziek even geen troost of therapeutische werking bood.

Aan de BBC vertelde McCartney dat het verdriet terug te horen is op 'Ecce cor meum'. "Er staat een heel treurig intermezzo op het album. Elke keer als ik het hoor, raakt het me. Ik denk dan terug aan het moment dat mijn collega en ik, toen we het stuk componeerde, achter het keyboard zaten te huilen."

Toch heeft de 64-jarige zanger de moed nooit opgegeven. "Ik ben een eeuwige optimist. Ook in donkere tijden blijf ik het licht zien. De lucht mag dan grotendeels grijs zijn, dat kleine stukje blauw trekt mij aan."

'Ecce cor meum' is het vierde klassieke album van McCartney, die momenteel in scheiding ligt met zijn tweede vrouw Heather Mills. Eerder maakte hij al 'The Liverpool oratorio', 'Standing stone' en 'Working Classical'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen