Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cat Stevens bekritiseert paus

Shownieuws

Cat Stevens heeft kritiek geuit op de paus. De tot de islam bekeerde zanger reageerde op de ophef die is ontstaan na uitspraken van Benedictus over de islam.

(Novum/AP) - Cat Stevens heeft kritiek geuit op de paus. De zanger, die zijn naam veranderde in Yusuf Islam nadat hij zich tot de islam bekeerde, reageerde tegenover de BBC op de ophef die in de islamitische wereld is ontstaan na uitspraken van paus Benedictus XVI over de islam.

De paus citeerde twee weken geleden in een toespraak tijdens zijn bezoek aan Duitsland een Byzantijnse keizer uit de veertiende eeuw, die sommige overtuigingen van de profeet Mohammed 'kwaadaardig en onmenselijk' noemde. Na verontwaardigde reacties uit de islamitische wereld verklaarde de paus dat het niet zijn bedoeling was geweest om moslims te beledigen, maar dat hij hoopte op een dialoog tussen de religies.

Volgens Stevens, die in de jaren zeventig hits scoorde als 'Wild world' en 'Morning has broken', moet de paus zich verdiepen in een 'meer vreedzame interpretatie van religie', zoals in de teksten van de Indiase geestelijk leider Ghandi. "De paus had ergens anders moeten zoeken voor quotes", zegt de zanger. "Maar ik vind het goed dat hij zijn uitspraken heeft herroepen en ik heb nog steeds respect voor de man en zijn positie."

Onlangs maakte de 58-jarige Stevens bekend dat hij werkt aan een nieuw album. 'An other cup' verschijnt in november. In 1978 bracht de muzikant zijn laatste album 'Back To Earth' uit. Hij keerde de muziekindustrie de rug toen nadat hij zich tot de islam had bekeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen