Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Inkorten film was hard voor Jet Li

Shownieuws

De nieuwe film met de Chinese actiester Jet Li is drastisch ingekort. Het was een moeilijke beslissing, ook voor de hoofdrolspeler, zegt regisseur Ronny Yu.

(Novum/AP) - De nieuwe film 'fearless', met de Chinese actiester Jet Li is drastisch ingekort. Het was een moeilijke beslissing, ook voor de hoofdrolspeler, zegt regisseur Ronny Yu. 'Fearless' is de verfilming van het leven van kungfumeester Huo Yuanjia (1868-1910), die wordt gespeeld door Li.

Omdat een Chineestalige actiefilm van twee uur en veertig minuten niet zou aanslaan op de internationale markt, verwijderde de regisseur veertig minuten. "Wil je dat je film in tweeduizend theaters wordt geprogrammeerd en dat miljoenen mensen je film zien?", vraagt Yu retorisch op een Aziatische website. "Dan moet je een prijs betalen. Als je die filosofie accepteert, maakt dat je gelukkiger."

Hij weet nog dat hij Li van de drastische ingreep moest overtuigen. Samen hadden ze aan het script gewerkt. "We hebben lange tijd met dit verhaal geleefd", zegt Yu. "Het was moeilijk, zeker voor Jet."

De filmmaker nam zelf de hermontage op zich, ook al vond hij het verschrikkelijk te doen. In de definitieve versie is de rol van Bond-girl Michelle Yeoh gesneuveld.

De film is momenteel te zien in de Nederlandse bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen