Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Tuijp heeft einde BZN verwerkt

Shownieuws

Jan Tuijp is eindelijk gewend aan het idee dat zijn band BZN binnenkort niet meer bestaat. "Ik had er slapeloze nachten van", zegt de basgitarist.

Jan Tuijp is eindelijk gewend aan het idee dat zijn band BZN binnenkort niet meer bestaat. "Ik had er slapeloze nachten van", zegt de 58-jarige basgitarist over het in februari aangekondigde uiteengaan van de Volendamse band. ""BZN was niet zomaar een baantje of een bandje, maar een manier van leven."

Het besluit te stoppen kwam van Jan Keizer, die zich in 1969 als drummer bij de groep aansloot. Vijf jaar later werd hij de zanger van de band. Samen met de zangeressen Annie Schilder en Carola Smit werd hij het gezicht van BZN.

Tuijp is niet boos op Keizer, die een solo-carrière begint, zegt de bassist zondagmiddag op Radio Flevoland. "Iedereen mag vinden wat hij vindt." In 1966 was Tuijp medeoprichter van de groep, die 54 hits scoorde. De nummers 'Mon amour' en 'Pearlydumm' behaalden de eerste plaats.

De band begint volgende maand met zijn afscheidstournee door Nederland. Op 16 juni nemen de bandleden voorgoed afscheid van het publiek in Ahoy' Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen