Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Alleen de remake telt voor Jack Nicholson

Shownieuws

Jack Nicholson heeft de film 'Infernal affairs' uit Hongkong niet bekeken, terwijl hij in de remake speelde. De acteur wilde zich concentreren op de remake.

(Novum/AP) - Jack Nicholson heeft de film 'Infernal affairs' uit Hongkong niet bekeken, hoewel hij in de Amerikaanse herverfilming van Martin Scorsese speelde. "Ik wilde mij concentreren op Scorsese's film", zegt de 69-jarige acteur zondag in de Chinese krant South China Morning Post. "We veranderden het verhaal continu terwijl we aan het opnemen waren, en dat maakte deze film vanaf het begin anders dan anders."

De acteur heeft genoten van de creatieve ervaring, zo zegt hij. "Dit had ik nodig en hoopte ik. Het was een intense en lange klus, maar ook een die opwindend was, stimulerend, inspirerend."

De Chinese film die Scorsese als basis voor zijn productie nam, was in 2002 een hit in Hongkong. Het oorspronkelijke verhaal gaat over een politieman die een bende in Hongkong infiltreert en een crimineel die de politiemacht weet binnen te dringen.

De plaats van handeling is in 'The departed' verlegd naar de Amerikaanse stad Boston. Matt Damon speelt een Iers-Amerikaanse gangster en Nicholson is zijn baas. Leonardo DiCaprio is de politieman. Andere rollen worden ingevuld door Mark Wahlberg, Martin Sheen en Alec Baldwin. De film is in november in Nederland te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen