Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers bewonderen vakvrouw Willeke

Shownieuws

Willeke Alberti is een vakvrouw met de uitstraling van een wereldster. Dat vinden bekende Nederlanders als Willibrord Frequin, Klaas Wilting en Cas Spijkers.

BN'ers bewonderen vakvrouw Willeke

Willeke Alberti is een vakvrouw met de uitstraling van een wereldster. Dat vinden bekende Nederlanders als Willibrord Frequin, Klaas Wilting en Cas Spijkers. "Ze is heel sterk en ziet er goed uit", zegt televisiekok Spijkers. "Het is gewoon een vrouw die haar vak verstaat." Zaterdagavond was de première van het jubileumconcert 'Goud' van Willeke, die vijftig jaar in de artiestenwereld meedraait.

Bij Spijkers en Wilting roept Alberti de nodige nostalgie op. "Met mijn familie keek ik altijd vol bewondering naar haar op televisie", zegt Spijkers. "Die herkenbaarheid is zo geweldig." Voor de misdaaddeskundige gaan de herinneringen aan de zangeres ook terug tot naar zijn jeugd. "Ik heb haar vroeger met interesse gevolgd. En nu nog steeds."

Alberti zelf is nog niet van plan te stoppen met werken. "Ik ga nog heel lang door." De zangeres kijkt met plezier terug op de afgelopen vijftig jaar in haar carrière. "Er waren heel wat hoogtepunten: mijn eerste gouden plaat voor 'Spiegelbeeld' en mijn rol in de televisieserie De Kleine Waarheid. Dat zijn toch wel een paar hele mooie herinneringen." Johnny de Mol is vooral trots op zijn moeder. "Apetrots, maar dat ben ik al heel lang. Dat zeg ik niet speciaal voor deze gelegenheid."

Willeke trekt tot en met maart het land door met een show die in het teken staat van haar carrière en haar privé-leven. De jonge Willeke wordt gespeeld door musicalster Brigitte Nijman. De regie van de speciale jubileumshow is in handen van Barrie Stevens.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen