Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 signeert boek voor beperkte groep

Shownieuws

Onder massale belangstelling hebben de leden van rockgroep U2 hun koffietafelboek gesigneerd. Slechts 250 fans werden toegelaten tot de Ierse boekhandel.

(Novum/AP) - Onder massale belangstelling hebben de leden van de Ierse rockgroep U2 hun koffietafelboek gesigneerd. Niet meer dan 250 fans werden zaterdag toegelaten tot de boekhandel in Dublin, na het winnen van een loterij op de website van de band of via een wedstrijd op de radio. Veiligheidsvoorschriften stonden het toelaten van meer mensen niet toe. Buiten in de regen hield de politie een menigte van ongeveer duizend fans in bedwang.

De 250 gelukkigen stonden in de winkel te wachten toen Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen binnenkwamen. Anders dan gebruikelijk hield Bono geen toespraak en werd de schrijvende pers niet toegelaten bij de signering van 'U2byU2', dat sinds donderdag verkrijgbaar is.

De meeste beroemdheden die hun boek promoten in Ierland, doen dat net als U2 in boekhandel Eason's. Het was echter de eerste keer dat toegangsbewijzen werden verloot. De winkel werd voor de twee keer gesloten voor een signeersessie. De eerste keer was in 2004, toen de vroegere president van de Verenigde Staten Bill Clinton de stad bezocht om reclame te maken voor zijn autobiografie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen