Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uitspraken vader David uit verband gerukt

Shownieuws

Uitspraken van de vader van de door Madonna geadopteerde David zijn uit hun verband gerukt. Daardoor zou zijn gesuggereerd dat hij niet achter de adoptie stond.

(Novum/AP) - De biologische vader van de door Madonna geadopteerde David voelt zich misleid door de mensenrechtenorganisaties die een klacht hebben ingediend tegen de adoptie. Ze hebben volgens hem zijn uitspraken uit hun verband gerukt en daardoor gesuggereerd dat hij het niet eens was met de adoptie.

Deze week meldden verschillende media dat de 32-jarige Yohane Banda niet goed op de hoogte was van de consequenties van de adoptie. Hij zou niet hebben geweten dat hij voorgoed afstand deed van zijn zoon.

Banda vertelde vrijdag verbaasd te zijn over 'waar deze mensen toe in staat zijn'. "Ik vertelde de mensenrechtengroepen dat ik niet het gevoel had mijn zoon te verkopen zoals zij suggereerden. Ik zei dat ik mijn zoon nooit zou verkopen." Volgens Banda zijn deze woorden uit hun context gehaald.

Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben een klacht ingediend tegen de adoptie van de Malawische David. Madonna zou door haar roem en geld een voorkeursbehandeling hebben gekregen. Volgens de regels moeten mensen die een kind adopteren uit Malawi anderhalf jaar met dat kind in het land doorbrengen, voordat er tot adoptie kan worden overgegaan. Madonna en haar man Guy Ritchie kregen uiteindelijk toestemming David direct mee te nemen naar Engeland.

Een Malawische rechter verdaagde de rechtzaak vrijdag naar 13 november zodat hij meerdere partijen kon horen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen