Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Televisieserie Shouf Shouf! ontvangt prijs

Shownieuws

Het televisieprogramma Shouf Shouf! De Serie heeft de eerste prijs gewonnen bij de uitreiking van de Premios Ondas Awards in Spanje. De serie won van 22 landen.

Het televisieprogramma Shouf Shouf! De Serie heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de uitreiking van de Premios Ondas Awards in Spanje. Dat heeft omroepvereniging Vara, die het programma heeft geproduceerd, vrijdag bekendgemaakt. De Spaanse awardshow reikt jaarlijks zeer prestigieuze radio-, televisie-, film- en muziekprijzen uit.

In de internationale categorie 'televisie' waren 22 programma's uit diverse landen genomineerd. Volgens de Spaanse jury is de serie Shouf Shouf! een juiste weergave van 'de problemen in Europa's multiculturele samenleving'. Dat de serie de jongerendoelgroep weet te bereiken is volgens de jury ook prijzenswaardig.

De serie, geregisseerd door Tim Oliehoek, is een vervolg op de film 'Shouf Shouf Habibi' uit 2004. In het televisieprogramma overheerst de komische noot en worden de cultuurverschillen tussen allochtonen en autochtonen op de hak genomen. De opnamen voor een tweede seizoen van de serie zijn inmiddels afgerond. Het programma wordt volgend jaar uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen