Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liesbeth List: Shaffy maakte mij tot wie ik ben

Shownieuws

Liesbeth List dankt haar carrière aan Ramses Shaffy. Dat heeft de 64-jarige zangeres gezegd tijdens de presentatie van de dubbelbox 'Liesbeth List in concert'.

Liesbeth List dankt haar carrière aan Ramses Shaffy. Dat heeft de 64-jarige zangeres gezegd tijdens de presentatie van de dubbelbox 'Carré Vedetten Gala: Liesbeth List in concert' in Amsterdam donderdag. Shaffy vroeg haar in 1964 te komen zingen in de theatergroep Shaffy Chantant. Met Liesbeth List maakte Shaffy onder andere het lied 'Pastorale', een nummer dat grote bekendheid zou verwerven. "Hij leefde van dag tot dag zonder bang te zijn", zei de gevierde List over Shaffy. "Dat doe ik nog steeds."

Nog een persoon die een belangrijke plek in het leven van de zangeres heeft ingenomen is Frank Boeijen. Hij reikte donderdag het eerste exemplaar van de dubbelbox aan List uit. "Ik heb veel mooie dingen in mijn carrière mogen meemaken, maar dit overvleugelt alles", vertelde ze. Boeijen en List, die samen de albums 'List' en 'Noach' maakten, hebben een innige vriendschap opgebouwd. Het album 'List' uit 1991 zorgde voor een opleving van de zangcarrière van de chansonnière. "Jij hebt me gewoon weer op de kaart gezet, meneer."

De cd en dvd zijn uitgebracht naar aanleiding van de eerste editie van het Vedetten Gala, een initiatief van Koninklijk Theater Carré, dat in september plaatsvond. List brengt op zowel de dvd als de cd oude nummers als 'Ne me quitte pas' en 'Aan de andere kant van de heuvel' ten gehore. List vond het een eer om op het gala te zingen. Ook is de vedette erg tevreden over de dubbelbox. "Tjongejonge, wat een mens", zei ze bij het zien van de dvd. "En dat was ik dus zelf." Het is niet bekend welke artiest met een lange staat van dienst volgend jaar geëerd wordt tijdens het gala.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen