Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duran Duran dumpt gitarist

Shownieuws

Duran Duran gaat verder zonder gitarist Andy Taylor. De vier overgebleven bandleden zeggen dat ze 'niet meer effectief kunnen functioneren samen'.

Duran Duran gaat verder zonder gitarist Andy Taylor. De overige bandleden hebben dat bekendgemaakt op de website van de rockband. De afgelopen weken deden in de media al verhalen de ronde dat Andy bezwaren had tegen de samenwerking met Justin Timberlake en producer Timbaland op het komende album van de band.

In de verklaring op hun website laten de vier overgebleven bandleden weten dat ze de samenwerking met Andy hebben stopgezet omdat ze 'niet meer effectief kunnen functioneren samen'. "We hebben een punt in onze samenwerking bereikt waarop een onoverkoombare kloof is ontstaan."

Duran Duran genoot zijn grootste bekendheid in de jaren tachtig, met hits als 'The reflex', 'A view to a kill' en 'Wild boys'. Vanaf 1985 wisselde de bezetting van de band regelmatig. Ook Andy Taylor verliet de formatie, in 1986, om een solocarrière te beginnen. In 2001 besloot de originele bezetting van de band weer samen een album op te nemen. Dit besluit van Simon LeBon, John Taylor, Andy Taylor, Roger Taylor en Nick Rhodes resulteerde in 2004 in de cd 'Astronaut'. Momenteel werken ze aan een nieuw album, dat begin volgend jaar uitkomt.

De bandleden schrijven op hun site dat ze het jammer vinden dat de originele bezetting van Duran Duran nu weer uit elkaar is. "Weer samenwerken met de oorspronkelijke vijf was iets waarvan we lang hebben gedroomd. De afgelopen vijf jaar zijn dan ook een ongelooflijke ervaring geweest." Ze verklaren 'teleurgesteld en verdrietig' te zijn door de breuk met Andy. "Maar we kijken ook uit naar een nieuw hoofdstuk van het Duran Duran-verhaal."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen