Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jermaine Dupri verlaat platenmaatschappij Jackson

Shownieuws

Jermaine Dupri stapt op als producent bij de platenmaatschappij van zijn vriendin Janet Jackson. Dit na teleurstellende verkoopcijfers van haar nieuwe album.

(Novum/AP) - Jermaine Dupri stapt op als uitvoerend producent bij de platenmaatschappij van zijn vriendin Janet Jackson. Dat heeft hij bevestigd na berichten hierover in de media. De 33-jarige muziekproducer zegt Virgin Records te verlaten vanwege de teleurstellende verkoopcijfers van het nieuwe album van de zangeres, '20 Y.O.'. "Ik ben niet uit het bedrijf gewerkt. Ik heb zelf besloten dat het beter was om weg te gaan", verklaarde Dupri. Hij wilde verder geen commentaar geven.

De producer en rapper was sinds vorig jaar hoofd 'urban music' bij Virgin. Hij werkte als producer mee aan het album van Janet Jackson. "Werken met Jermaine is geweldig", zei Jackson eerder dit jaar. In september kwam haar album uit. Het moest een nieuw begin voor haar zijn na de 'nipplegate-affaire' tijdens de Super Bowl van twee jaar geleden. Momenteel staat '20 Y.O.' op de negentiende plaats in de Amerikaanse albumlijst Billboard 200.

De medewerking van Dupri aan het nieuwe album van Mariah Carey werd gezien als de reden voor haar succesvolle comeback. Afgelopen jaar werd haar album 'The emancipation of Mimi' beloond met een Grammy Award. Dupri was ook de producer van het album 'Confessions' van Usher, waarvan acht miljoen exemplaren verkocht werden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen