Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie in verfilming 'Atlas shrugged'

Shownieuws

Angelina Jolie speelt de hoofdrol in 'Atlas shrugged', de verfilming van Ayn Rands boek. De actrice kruipt in de huid van Dagny Taggart, een sterke zakenvrouw.

Het is definitief: Angelina Jolie speelt de hoofdrol in 'Atlas shrugged', de verfilming van Ayn Rands cultboek. De film wordt naast Howard en Karen Baldwin ('Ray') geproduceerd door Geyer Kosinski, Jolies manager. Dat schrijft het Amerikaanse showbizzvakblad Variety. De roman van de Russisch-Amerikaanse schrijfster Ayn Rand telt meer dan 1100 pagina's. Al jaren lopen pogingen spaak om het boek te verfilmen.

'Atlas shrugged', gepubliceerd in 1957, gaat over een in de nabije toekomst gesitueerd Noord-Amerika, dat ten onder gaat aan collectivisme. Uit protest besluiten de knapste koppen van het land te staken. Rand (1905-1982), die de communistische Sovjet-Unie was ontvlucht, moest niets hebben van het socialisme. Vakbondsmensen beschreef zij als 'gangsters'.

Jolie, een bewonderaar van de schrijfster, speelt de rol van Dagny Taggart, een sterke zakenvrouw die een relatie krijgt met de leider van het verzet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen