Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dick Maas ziet geen opleving van Nederhorror

Shownieuws

De Nederlandse horrorfilm beleeft geen opleving. Dat zegt filmmaker Dick Maas, regisseur van de klassieke Nederlandse griezelfilm 'De lift' (1983).

De Nederlandse horrorfilm beleeft geen opleving. Dat stelt filmmaker Dick Maas, de regisseur van onder meer de klassieke Nederlandse griezelfilm 'De lift' (1983) in filmblad Schokkend Nieuws.

Het Nederlands Film Festival wijdt dit jaar een apart programma-onderdeel aan Nederhorror en twee grote producties komen op het witte doek. "Goed, er zijn nu twee films die een bioscooprelease krijgen, maar daar staan projecten tegenover die zo half zweven", relativeert de 55-jarige regisseur in een verwijzing naar 'Doodeind' en 'Sl8n8'. "Het zal me niks verbazen als het na deze twee weer tien jaar stil blijft."

Het beperkte succes van het genre in Nederland wijt Maas mede aan het niveau van de films. "Er moeten hier misschien ook wat intelligentere horrorfilms worden gemaakt." Te vaak draaien de producties volgens hem alleen maar om bloederigheid of zombies.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen