Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Horrorregisseur werkt graag met soapies

Shownieuws

Regisseur Robert A. Jansen heeft bewust soapacteurs gecast voor de hoofdrollen in zijn horrorfilm 'Complexx'. "Ik wilde niet met gerenommeerde acteurs werken."

Regisseur Robert Jansen heeft bewust soapacteurs gecast voor de hoofdrollen in zijn horrorfilm 'Complexx'. "Ik wilde niet met gerenommeerde acteurs werken", zegt hij in filmblad Schokkend Nieuws. "Die gaan toch meer voor drama, voor Kunst met de grote K."

In plaats daarvan bracht Jansen ONM-acteurs Yolanthe Cabau van Kasbergen, Sebastiaan Labrie en Sander Foppele voor de camera. De debuterend filmmaker waardeerde de eigen inbreng van de acteurs. "Dat was in het begin wennen, want ze komen uit die soapindustrie en daar wordt het niet getolereerd als je van je tekst afwijkt", vertelt Jansen. "In het begin speelden ze dus precies naar mijn script. Gelukkig kwamen ze later los."

Het is mede aan de acteurs te danken dat het budget laag bleef. Pas als de film winst genereert, krijgen ze betaald. "Veel acteurs haakten af, toen ze daarvan hoorden, maar degenen die overbleven waren dan ook echt enthousiast."

'Complexx', die vrijdag in première gaat op het Nederlands Film Festival, gaat over zes jonge computerspelfanaten. Zij raken na een feestavond in een verlaten amusementspark verstrikt in een spel op leven en dood. De jongeren moeten het opnemen tegen een psychopaat die door het complex doolt en de ene na de andere speler op gruwelijke wijze uitschakelt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen