Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chow Yun-fat traint zich voor rol

Shownieuws

Acteur Chow Yun-fat is afgevallen en heeft geoefend met paardrijden voor zijn nieuwe rol. "Ik heb me goed voorbereid", zegt de 51-jarige acteur uit Hongkong.

(Novum/AP) - Acteur Chow Yun-fat is afgevallen en heeft geoefend met paardrijden voor zijn nieuwe rol in 'Battle of red cliff'. "Ik heb me goed voorbereid", zegt de 51-jarige acteur uit Hongkong. In de film van regisseur John Woo speelt hij een generaal.

Het historisch epos is gebaseerd op een klassieke Chinese novelle over een veldslag in China meer dan 1700 jaar geleden. De film wordt geheel in het Chinees gesproken en kost ruim vijftig miljoen dollar (meer dan 39 miljoen euro). Daarmee wordt het de duurste Chinese film in de geschiedenis. Eind februari beginnen de opnamen in Peking.

Chow, die de laatste jaren vooral in Hollywood-films was te zien, sluit niet uit dat hij de komende tijd vaker voor een Chinese camera staat. "Als het script goed is, maakt de taal niet uit." Hij voegt daaraan toe dat steeds meer filmmakers inzien dat het Chinese landschap een mooi filmdecor biedt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen