Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kras medium volgt Veerkampjes op

Shownieuws

De Veerkampjes die hun tv-loopbaan zijn begonnen bij het programma 'Man bijt hond' kunnen hun koffers pakken. Het 82-jarige medium Joke is hun opvolger.

De Veerkampjes die hun televisieloopbaan zijn begonnen bij het programma 'Man bijt hond' kunnen bij de NCRV hun koffers pakken. Hun opvolger is bekend. De 82-jarige Joke uit Amsterdam is de laatste ontdekking van het programma, en wel eentje die zegt paranormaal begaafd te zijn. Vanaf 4 september is Joke met haar eigen docusoap bij de omroep te zien.

De hoogbejaarde Joke leeft op haar intuïtie en inspiratie. "En mijn hersenen, ik heb een goed stel hersens", zegt ze. De dame op leeftijd ziet, voelt en hoort dingen die andere mensen niet waarnemen. Zo voorspelt Joke dat de soap een goed en succesvol programma wordt.

De serie moet ook iets goeds brengen voor Joke zelf. Door haar rubriek in 'Man bijt hond' hoopt de krasse dame haar derde man op te duikelen. "Ik ben misschien 82 jaar, maar ik zie er uit als pakweg 65. Al die mannen gaan de NCRV bellen als ze merken dat ik los rondloop. Die derde man komt er aan."

De kleurrijke vrouw heeft nog veel meer talenten. Niet alleen is ze een paranormaal begaafde spraakwaterval, ze was ook verpleegster, heeft op de markt gestaan, mediteert dagelijks en danst, dicht en zingt. Haar eigen televisieoptreden is een langgekoesterde wens die in vervulling gaat. "De mensen gaan nu echt zien wie ik ben. Je moet doen waar je goed in bent. Ik ben hier goed in." Haar voorgangers, de Veerkampjes, deden Joke niet zoveel. "Ik houd niet van platte Amsterdammers, die vind ik walgelijk."

Joke is een 'klassevrouw die weet hoe het hoort en moet', zegt ze zelf. Moeite met eventuele bekendheid zal ze dan ook niet krijgen. "Ik zal niemand afwijzen." Voor handtekeningen vraagt ze wel een euro per stuk. Ze krijgt namelijk geen geld van de NCRV. "Ik doe dit allemaal gratis, maar wel graag en met liefde."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen