Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinses Amalia geeft ongedwongen optreden weg

Shownieuws

Amalia heeft zich vrijdag een waar prinsesje getoond. Ze zwaaide uitbundig naar fotografen bij een bezoek aan het Japanse kroonprinselijk gezin in Apeldoorn.

Prinses Amalia heeft zich vrijdag een waar prinsesje getoond. Ze zwaaide uitbundig naar fotografen tijdens het persmoment bij een bezoek aan het Japanse kroonprinselijk gezin dat in Nederland vakantie viert.

Het persmoment was speciaal ingeruimd voor het bezoek van de Japanse kroonprins Naruhito, zijn echtgenote Masako en hun 4-jarige dochter Aiko. Ook kroonprins Willem-Alexander, zijn echtgenote prinses Máxima en de kleine prinses Alexia mochten op grote belangstelling rekenen van zowel de Japanse als de Nederlandse pers. Konigin Beatrix was ook aanwezig op het terrein van Paleis het Loo in Apeldoorn, waar de Japanse gasten verblijven.

Het Japanse gezin verblijft twee weken op jachtslot 't Oude Loo. De ouders van prinses Masako wonen in Nederland. Haar vader is rechter bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag. De 42-jarige Japanse prinses is zwanger van haar tweede kind. Ze staat in eigen land onder grote druk, omdat van haar wordt verwacht dat ze een mannelijke troonopvolger voortbrengt.

Volgens de Japanse wet moet de keizer een man zijn. In verband met een depressie legde ze in 2003 haar officiële taken neer. Tijdens haar donderdag begonnen vakantie in Nederland wordt ze vergezeld door een persoonlijke arts.

Prinses Amalia, die in december 3 jaar wordt, is na haar vader tweede in de lijn van troonopvolging. Ze woont met haar ouders in Villa Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen