Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Haagse supergroep presenteert zich op Lowlands

Shownieuws

Seven presenteert zich zaterdag met een optreden op het Lowlands-festival voor het eerst aan het grote publiek. De rockband wordt een 'supergroep' genoemd.

Seven presenteert zich zaterdag met een optreden op het Lowlands-festival in Biddinghuizen voor het eerst aan het grote publiek. De rockband wordt in de media omschreven als een 'supergroep' omdat de leden in het verleden speelden bij gerenommeerde Nederlandse bands als Relax, Kane, Abel en Candy Dulfer's Funky Stuff. De band wil echter niet teren op dit succes en gaat hard aan de slag om de eigen naam op de kaart te zetten.

De leden van Seven kennen elkaar al langer dan de twee jaar dat de groep officieel bestaat. "We hebben lang om elkaar heen gedraaid in het Haagse muziekcircuit, maar we hadden het steeds te druk met andere bands om iets samen te gaan doen", stelt zanger Seb van den Berg. In de zomer van 2004 liep hij gitarist Nils Zuiderhoek van Relax tegen het lijf. "We hadden elkaar lang niet gezien en we kwamen elkaar in een korte periode vaak tegen. Omdat we beiden toe waren aan iets anders, zijn we toen samen wat liedjes gaan schrijven."

Kane-gitarist Paul Jan Bakker sloot zich bij het duo aan. Met drummer Oscar Kraal en bassist Bas de Groot aan boord werd Seven geboren. De band richtte de Green Room-studio op om daar lang en zorgvuldig aan de eigen liedjes te werken. "Dat was een goed besluit", meent Van den Berg. "We konden in alle rust aan onze eigen stijl werken. Uiteindelijk hebben we zelfs ons hele debuutalbum in de Green Room opgenomen."

Het debuutalbum van Seven verschijnt maandag bij Pias.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen