Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste film Wes Craven opnieuw verfilmd

Shownieuws

De horrorfilm waarmee regisseur Wes Craven in 1972 zijn filmcarrière begon, wordt opnieuw verfilmd. 'The last house on the left' wordt volgend jaar opgenomen.

De horrorfilm waarmee regisseur Wes Craven in 1972 zijn filmcarrière begon, wordt opnieuw verfilmd. Craven, bekend van 'Nightmare on Elm Street' en de 'Scream'-films, treedt op als producent. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety op zijn website. De opnamen van 'The last house on the left' gaan begin volgend jaar van start. De oorspronkelijke film werd speciaal gemaakt voor drive-inbioscopen.

Aan het verhaal wordt weinig veranderd. Het scenario gaat over enkele avontuurlijke tienermeisjes die door een bende worden ontvoerd, verkracht en vermoord. De schurken belanden per ongeluk thuis bij de ouders van één van de slachtoffers. Daarop volgt een gruwelijke wraak.

Craven noemt het script een 'evergreen'. "Het verhaal over de pijnlijke bijwerkingen van wraak veroudert nooit", meent de 57-jarige filmmaker. "De kranten staan vol met mensen en landen die wraak nemen en in een eindeloze spiraal van geweld terechtkomen."

Cravens klassieker uit 1977, 'The hills have eyes', is al opnieuw op celluloid gezet. Volgende week is de film in Nederland te zien. Een vervolg op deze remake komt er ook aan. Andere Craven-films die mogelijk een nieuwe versie krijgen zijn 'Shocker' (1989) en 'The people under the stairs' (1991).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen