Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoontje overhoort musicalster Janke Dekker

Shownieuws

Janke Dekker wordt bij het leren van haar teksten voor 'Narnia de Musical' overhoord door haar zoontje. "Hij speelt dan zelf het liefst de rol van Edmund."

Janke Dekker wordt bij het leren van haar teksten voor 'Narnia de Musical' overhoord door haar zoontje. "Hij speelt dan zelf het liefst de rol van Edmund", zegt Dekker donderdag tegen Novum Nieuws. De kinderen van de actrice vinden het geweldig dat hun moeder de slechte heks speelt. De slechte rollen vinden de kinderen het leukst.

In de musical komen vier kinderen bij toeval in de mysterieuze wereld van Narnia terecht. Janke heeft veel bewondering voor haar jonge medespelers. De kinderen tonen volgens de actrice veel inzet. De musicalsterren in de dop leren de teksten voor de musical na schooltijd. Tijdens de pauzes van de repetities maken ze hun huiswerk. "De jeugd van tegenwoordig is zo slecht nog niet", constateert Dekker tevreden.

Haar favoriete scène is die waar waarin ze Edmund als heks met Turks fruit probeert om te kopen. In die scène herhalen enkele dwergen, gespeeld door jonge kinderen, de gemene woorden van de heks. "Het is zo lief om die woorden te horen uit de mond van een 6-jarige", vindt Dekker.

'Narnia de musical' is vanaf 3 september te zien in de Nederlandse theaters. De Stichting Nationaal Jeugd Musical Theater uit Amsterdam heeft de musicalrechten gekocht. Het verhaal is gebaseerd op het tweede deel uit de boekenreeks 'The chronicles of Narnia' van schrijver CS Lewis. Vorig jaar was de verfilming van het boek in de bioscopen te zien. De 42-jarige Janke Dekker was eerder te zien in musicals als 'Anatevka', 'Evita' en 'Carmen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen