Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Big Joost weigert schnabbels

Shownieuws

'Big' Joost Hoebink wil geen schnabbelaar worden. De winnaar van Big Brother 2005 heeft tal van commerciële aanbiedingen afgeslagen. "Daar had ik geen zin in."

'Big' Joost Hoebink wil geen schnabbelaar worden. De winnaar van Big Brother 2005 heeft tal van commerciële aanbiedingen afgeslagen, zegt hij. "Dan kon ik bijvoorbeeld in een discotheek voor 250 euro een halfuur naar mensen zwaaien", vertelt de 22-jarige Joost. "Daar had ik geen zin in." Hij geeft toe dat zijn besluit werd vergemakkelijkt door de 'de dikke zak geld' die hij als winnaar van het televisieprogramma heeft meegekregen.

Joost gebruikte het prijzengeld van ruim 262 duizend euro om zijn omgeving te verwennen. "Om mijn overwinning te vieren, heb ik een hotel-restaurant vlak bij Nijmegen afgehuurd en daar ben ik met al mijn vrienden en familie twee dagen feest gaan vieren." Verder heeft hij een vakantie voor zijn ouders betaald en is hij met zijn vriendin naar Parijs gegaan. Door in het huis te zitten, kwam hij erachter hoe belangrijk zijn ouders en zijn vrienden voor hem zijn.

De Nijmegenaar nam vorig jaar ontslag als assistent-bedrijvenadviseur bij een bank om aan Big Brother 5 te kunnen meedoen. Joost was van plan in het huis na te denken over zijn toekomst en inspiratie op te doen voor de rest van zijn leven. Hij beschouwt de missie als geslaagd, want met veel plezier werkt hij nu voor de Avro-jeugdtelevisie. "Mijn ambitie is ooit een televisieprogramma te presenteren." Tegen het aanbod van Endemol om een belspel te presenteren, zei hij echter nee. "Dat leek mij niet de manier om leuke programma's in de toekomst te krijgen."

Vrijdag kijkt Joost samen met Tanja terug op zijn tijd in het huis. 'Het beste van Big Brother' wordt uitgezonden door Talpa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen