Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wende Snijders twijfelt nog steeds aan zichzelf

Shownieuws

De energieke verschijning van Wende Snijders op het podium staat in contrast met haar twijfels. Ze vraagt zich regelmatig af of ze wel goed genoeg is.

De energieke en zelfverzekerde verschijning van Wende Snijders op het podium staat in schril contrast met haar existentiële twijfels in het dagelijkse leven. De zangeres vraagt zich regelmatig af of ze wel goed genoeg is. "Maar eenmaal op het podium ben ik een en al samengebalde energie, dan is alle ruis verdwenen", zegt de 27-jarige Snijders in het tijdschrift Jan.

De twijfels begonnen al vroeg. "Op mijn achttiende stond ik voor de keus. Wat wilde ik gaan doen? Ik koos voor de Kleinkunstacademie, maar tot in het derde jaar bleef ik twijfelen." Een vriendinnetje wees haar terecht. Volgens haar was Wende gemaakt voor het vak van zangeres. In 2002 studeerde ze af.

Snijders noemt haar stembanden 'het vervoermiddel van haar ziel'. Toch vraagt ze zich af of ze wel wíl zingen. "Hoe groot is mijn talent?" Ze heeft ervoor gekozen om van zangeres haar beroep te maken. Dat betekent dat ze met platenmaatschappijen en impresariaten te maken krijgt. "En dat verstikt me. Soms denk ik: kan ik niet lekker bij de Blokker gaan werken?"

In 2005 is Wende Snijders' debuut-cd 'Quand tu dors' bekroond met een Edison in de categorie Luisterlied/Kleinkunst. Tevens won ze in dat jaar de Zonta-Award, een stimuleringsprijs voor getalenteerde vrouwelijke kleinkunstenaars tot 30 jaar en de BAT-prijs voor 'opkomend theatertalent'.

In september is er een nieuw album, 'La fille noyée'. Op Snijders' tweede plaat staan Franse chansons van Jacques Brel en Eric Satie. Het album bevat ook enkele Nederlandstalige nummers. Huub van der Lubbe, de zanger van De Dijk, zingt een duet met haar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen