Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Nederlandse gelovigen in opstand tegen Madonna

Shownieuws

SGP-jongeren vinden de act uit Madonna's Confessions Tour, waarbij zij met een doornenkroon aan een kruis hangt, schokkerend.

Na een negatief advies van de Russisch-orthodoxe kerk en religieuze leiders in Italië spreken nu ook Nederlandse gelovigen zich uit tegen Madonna. SGP-jongeren vinden de act uit haar Confessions Tour, waarbij de zangeres met een doornenkroon aan een kruis hangt, 'uitermate schokkerend'. Ze zijn van plan minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA) te vragen de act, die godslasterlijk zou zijn, te verbieden.

De jongeren beroepen zich op artikel 147 van het Wetboek van strafrecht, waarin smalende godslastering wordt verboden. Dat gelovigen uit de hele wereld moeite hebben met Madonna, zien ze als een bewijs dat de stunt aan het kruis beledigend en kwetsend is voor christenen. Ook vrijheid van meningsuiting kent haar grenzen, vinden de SGP'ers.

Dit weekeinde wordt Madonna scherp in de gaten gehouden door de Duitse justitie. Als de 47-jarige popdiva de kruisigingsact herhaalt tijdens het concert in Düsseldorf, wordt ze mogelijk aangeklaagd.

Fans van Madonna hebben zich tot dusver niets aangetrokken van de negatieve adviezen. In Rusland, Duitsland en Italië bleek de 'Queen of pop' nog altijd immens populair. In Nederland zal het niet veel anders zijn. Het eerste concert op 3 september in de Amsterdam ArenA was binnen een half uur uitverkocht. Op 4 september is een extra concert ingelast.

Het is niet de eerste keer dat de SGP afkeer laat blijken van een muziekact. Zo probeerde de plaatselijke fractie van de partij in Staphorst onlangs tevergeefs een optreden van de band Normaal verboden te krijgen. De partij vond de songteksten van de Achterhoekse groep te grof.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen