Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uitmarkt dit jaar weer groter

Shownieuws

De Amsterdamse Uitmarkt is opnieuw groter geworden. Tijdens de traditionele opening van het culturele seizoen staan dit jaar 471 optredens op het programma.

De Amsterdamse Uitmarkt is opnieuw groter geworden. Tijdens de traditionele opening van het culturele seizoen staan dit jaar 471 optredens op het programma. Vorig jaar waren er 436 voorstellingen; in 2003 driehonderd. Het aantal podia is wel gelijk gebleven.

Woensdag werd het programma bekendgemaakt voor de Uitmarkt, die volgende week vrijdag van start gaat. Dolf Jansen presenteert de openingsshow van anderhalf uur, waarin onder meer New Cool Collective, Willeke Alberti, Postman, Jules Deelder, Circus Herman Renz en Het Nationaal Ballet optreden. Ook zijn op de 29e editie van het driedaagse evenement optredens van onder meer Osdorp Posse, Mathilde Santing, Carry Slee, Jan Rot en Lange Frans en Baas B te zien. Het slotconcert op zondag 27 augustus is van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De Uitmarkt startte in 1978 met twee podia op het Leidseplein. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste culturele festival in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen