Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Sheer maakt titelsong voor nieuwe voetbalgame

Shownieuws

De nieuwe single van de Nederlandse band The Sheer is de titelsong van de nieuwe voetbalgame Fifa 07. Het spel wordt eind volgende maand wereldwijd gelanceerd.

De nieuwe single van The Sheer, 'Understand', is de titelsong van de nieuwe voetbalgame Fifa 07. Dat maakt muziekmaatschappij Universal woensdag bekend. Het is voor het eerst dat een Nederlandse band de titelsong van een zogeheten Electronic Arts-spel voor zijn rekening neemt. Het spel wordt eind volgende maand wereldwijd gelanceerd voor zowel Playstation, Xbox en Nintendo. De hoes wordt opgesierd door de Braziliaanse topvoetballer Ronaldinho.

The Sheer stemde onmiddellijk in toen de makers van het spel vroegen of ze hun nummer mochten gebruiken. De band heeft naar eigen zeggen veel raakvlakken met gamen en nog meer met voetbal. "Ten eerste is het een teamsport waarbij de gezamenlijke inspanning tot te gekke dingen kan leiden. Ten tweede komt onze muziek het beste tot zijn recht in een stadion vol met fans."

De afgelopen jaren heeft The Sheer zich vooral als live-band bewezen. De groep stond op festivals als Lowlands en Pinkpop en won een Zilveren Harp en een 3FM Award. Het nummer 'Understand' is afkomstig van het album 'Feel the need', dat in mei verscheen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen