Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jamie Oliver met overtollige kilo's aan zijn lijf

Shownieuws

Jamie Oliver heeft zich voor de strijd tegen overgewicht op Britse scholen in een latex pak laten hijsen waarin hij heel dik lijkt

Jamie Oliver gaat andermaal de strijd aan tegen overgewicht op Britse middelbare scholen. De bekendste tv-kok heeft een latex pak aangetrokken, waardoor hij eruitziet als een man met ernstig overgewicht. Door alle extra kilo's zakte Jamie Oliver door zijn scooter. Ook met deze nieuwe actie hoopt hij de gevaren van junkfood onder de aandacht te brengen. Dat meldt de BBC woensdag.

Chef-kok Jamie Oliver vervolgt binnenkort zijn televisieserie Jamie's School Dinners. Daarin wil hij gezonder eten op het menu krijgen van Britse scholen. Hij helpt onder meer werknemers in de keuken bij de bereiding. Volgens Oliver geeft de Britse regering veel te weinig geld uit aan schoolmaaltijden, namelijk 55 eurocent per maaltijd. Dankzij Olivers campagne besloot de regering alsnog 420 miljoen euro extra aan eetgeld vrij te maken.

Voor de tweede serie Jamie's Return to School Dinners is de wereldberoemde kok teruggegaan naar scholen om de vooruitgang te evalueren. Op één van de scholen werd hij tijdens de opnamen bekogeld met yoghurt. De leerlingen keerden zich tegen hem toen hij het eten uitdeelde. De scholieren houden de kok verantwoordelijk voor het verdwijnen van hamburgers en friet van het schoolmenu.

De afleveringen van Jamie's School Dinners waren te zien bij RTL5. Jamie's Return to School Dinners is vanaf september alleen nog in Engeland te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen