Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans herdenken Elvis op Graceland

Shownieuws

Duizenden fans van over de hele wereld hebben zich verzameld op Graceland. Op dat landgoed overleed Elvis Presley woensdag precies 29 jaar geleden.

(Novum/AP) - Duizenden fans van over de hele wereld hebben zich verzameld op Graceland, het landgoed waar Elvis Presley woensdag precies 29 jaar geleden overleed. Traditiegetrouw verzamelden de liefhebbers zich op de vooravond van zijn sterfdag voor de hekken van het huis in Memphis, waar de 'King of rock-'n-roll' van 1957 tot 1977 woonde. Een woordvoerder van het landgoed laat weten zo'n tienduizend fans te verwachten.

De Amerikaanse president George W. Bush en zijn vrouw Laura leven met de fans mee. Het Witte Huis bezorgde dinsdag een brief, waarin het presidentiële echtpaar zijn medeleven betuigt aan iedereen die naar Graceland is afgereisd. Bush benadrukt dat Elvis een speciale plaats inneemt in de Amerikaanse cultuur. "Zijn sterfdag is een gelegenheid waarbij mensen van over de hele wereld samenkomen om herinneringen te delen en één van de meeste geliefde iconen van Amerika te herdenken", schrijft hij.

Elvis Presley overleed op 16 augustus 1977, officieel aan een hartstilstand, maar er zijn hardnekkige geruchten over andere doodsoorzaken. De geruchten variëren van een overdosis drugs tot het in scène zetten van zijn dood. Elvis werd 42 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen