Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert ten Brink laat Klasgenoten bij het oude

Shownieuws

Robert ten Brink ligt wil helemaal niets veranderen aan het programma Klasgenoten, dat hij dit najaar presenteert bij RTL 4. "Het was goed zoals het was."

Als het aan Robert ten Brink ligt wordt er helemaal niets anders aan zijn versie van het programma Klasgenoten. "Van mij mag het een exacte kopie worden van wat het vroeger was. Gewoon met een klas en een bekende Nederlander die de klas na jaren weer ontmoet. Hoe leuk dat wordt, hangt dan af van de gasten. En zo moet het ook zijn."

Klasgenoten was in de jaren tachtig een van de meest succesvolle programma's van de publieke omroep, met Koos Postema als gastheer. Eind jaren negentig deed Viola Holt het kunstje nog een over en nu valt de eer te beurt aan Ten Brink. "Zelf was ik er nooit opgekomen om de show weer op de buis te brengen", zegt de presentator. "Maar iedereen die ik het vertel rolt om van enthousiasme."

De 50-jarige Ten Brink, die dit jaar van SBS 6 overstapte naar RTL 4, is zelf nog te gast geweest bij Postema. "Ik heb toen gekozen voor de klas van mijn lagere school. Dat was voor mij het meest basic, maar ook zo raar om te zien wat er van die mensen geworden was. Alles van daarvoor was trouwens hartstikke vervaagd, zo oud ben ik namelijk al."

De eerste gast die Ten Brink dit najaar ontvangt is Wendy van Dijk. Zij ontmoet haar Amsterdamse medescholieren uit de derde klas van de mavo. Daarna volgen onder anderen Heleen van Royen, Humberto Tan en Yvon Jaspers. De eerste aflevering is op 7 september bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen