Kies je favoriete radiostation

Dossiers

IJzige strijd Dancing on Ice-deelnemers barst los

Shownieuws

De concurrentie tussen de deelnemers van Dancing on Ice is losgebarsten. Vooral tussen Wendy van Dijk en John Williams lijkt er nogal wat strijd gaande.

Met de eerste liveshow voor de deur lijkt de concurrentie tussen de deelnemers van Dancing on Ice losgebarsten. Vooral tussen Wendy van Dijk en John Williams is een ijzige strijd gaande. "Als ik val kijkt niemand op of om, maar als Wendy neergaat, gaat er een alarm af", klaagt Williams. Van Dijk baalt op haar beurt dat Williams zo snel vorderingen maakt. "In het begin was het één groot gestuntel en nu straalt hij ineens van het ijs af."

De Belgische collega's doen de Nederlandse sterren vermoeden dat een van hen er wel eens als eerste uit kan liggen. "In België was veel meer ijs beschikbaar, dus zij hebben veel meer kunnen oefenen", roept Wendy. "Daar heb ik wel even een notitie van gemaakt, want het moet wel eerlijk gaan." Babette van Veen, die zegt in therapie te moeten als ze er in de eerst ronde uitgaat, weet te vertellen dat de Belgen onder veel betere omstandigheden hebben getraind. "Ze hadden een heel leuke ijsbaan met gezellig eten en witte wijn. Wij moesten vreselijke buikspieroefeningen doen en kregen koffie uit een plastic bekertje."

Strijd of geen strijd, alle deelnemers kunnen het waarderen dat ze nu goed kunnen schaatsen. John Williams, die een Surinaamse achtergrond heeft en er daarom in eerste instantie niet over peinsde om mee te doen, heeft er zelfs een hobby bij. "Ik was om toen ik een dvd te zien kreeg waarbij iedereen door de lucht vloog. Dat is voor een fan van Spider Man en Superman een droom." Van Veen voelt zich op het ijs als 'Alice in wonderland' en is ook erg te spreken over de schaatspakjes waarin ze zich straks mag hullen. "Het zijn creaties in pionnetjesoranje en knalappeltjesgroen. Heel speciaal, maar wacht maar, dat wordt gewoon de trend."

Dancing on Ice gaat zaterdag 26 augustus van start bij RTL 4 en de Belgische zender VTM. Aan de show, gepresenteerd door Martijn Krabbé en Francesca Vanthielen, doen verder Bert Kuizenga, Froukje de Both, Kelly Pfaff, Luc Appermont, Pascale Naessens en Wim Soutaer mee. Het vergelijkbare 'Sterren dansen op het ijs' is vanaf vrijdag te zien bij SBS6.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen