Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Samuel Jackson wilde tweede Cousteau worden

Shownieuws

Theater blijkt de tweede liefde te zijn van acteur Samuel L. Jackson. In zijn jonge jaren wilde de 57-jarige Amerikaan de nieuwe Jacques-Yves Cousteau worden.

(Novum/AP) - Toen hij jong was, wilde acteur Samuel L. Jackson de nieuwe Jacques-Yves Cousteau worden. "Maar daar ben ik overheen gegroeid", zegt de 57-jarige Amerikaan over zijn fascinatie voor de onderwaterwereld en de wereldberoemde Franse onderzoeker. "Ik houd van wetenschap, het leven onder water, al dat gedoe."

Maar Jackson bleek een tweede liefde te hebben, die van het theater. "Ik dacht wauw, dit is gaaf. Ik ontdekte bovendien dat vrouwen van acteurs houden." Jackson speelde onder meer in films als 'Unbreakable' (2000) en 'Pulp fiction' (1994), waarvoor hij een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Het filmfestival in Cannes creëerde in 1991 speciaal voor de acteur een prijs voor de beste bijrol, omdat de organisatie vond dat zijn aandeel in de film 'Jungle fever' een prijs verdiende.

Volgende maand is Jackson in de Nederlandse bioscoop te zien in de film 'Snakes on a plane'. Daarin is hij een FBI-agent, die een maffiabaas in een vliegtuig escorteert. In een poging te ontsnappen laat de crimineel een kist vol slangen in het toestel los. Jackson promootte de film door een maand geleden rond te lopen met een python om zijn nek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen