Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herverfilming van 'Hellraiser' komt eraan

Shownieuws

De klassieke horrorfilm 'Hellraiser' wordt opnieuw opgenonen. Clive Barker, de regisseur van het origineel uit 1987, schrijft opnieuw het scenario.

De klassieke horrorfilm 'Hellraiser' wordt opnieuw opgenomen. Clive Barker, de regisseur van het origineel uit 1987, schrijft opnieuw het scenario. "Als ik het niet doe, wordt het waarschijnlijk op een manier gemaakt waarmee ik niet blij ben," zegt Barker in een interview op zijn eigen website.

Het budget is groter dan dat van het origineel en Barker verheugt zich al op de special effects die daardoor mogelijk zijn. Het is nog niet bekend wanneer de opnamen beginnen.

De oorspronkelijke film is gebaseerd op Barkers verhaal 'The hellbound heart'. In die film kwam de horrorliefhebber voor het eerst in aanraking met Pinhead, een mythisch figuur met spijkers in zijn kop die de hel bestuurt. De poorten naar de hel kunnen in de film alleen worden geopend door een kubus op de juiste manier in elkaar te zetten. De film bracht acht vervolgdelen voort en Pinhead werd een cultheld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen