Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oeuvreprijs voor Al Pacino

Shownieuws

Al Pacino krijgt de prestigieuze oeuvreprijs van het Amerikaanse filminstituut AFI. De 66-jarige filmster wordt geroemd als een 'icoon van de filmindustrie'.

(Novum/AP) - Al Pacino krijgt de prestigieuze oeuvreprijs van het Amerikaanse filminstituut AFI. De voorzitter van het instituut roemt de 66-jarige filmster als een 'icoon van de Amerikaanse filmindustrie'. Hij noemt de acteur een inspiratiebron voor velen. De prijs wordt in juni uitgereikt tijdens een feestelijk diner in Los Angeles.

Pacino speelde een belangrijke rol in de 'Godfather'-trilogie, als zoon van maffiabaas Don Corleone. Ook speelde hij onder meer in 'The recruit' en 'The devil's advocate'. Momenteel is hij bezig met de opnamen van 'Ocean's thirteen'.

De Amerikaan werd acht keer genomineerd voor een Oscar en ging één keer met het gouden beeldje naar huis, in 1993. Hij kreeg die prijs voor zijn rol in 'Scent of a woman' van Martin Brest.

De oeuvreprijs van het filminstituut wordt volgend jaar voor de 35e keer uitgereikt. Filmhelden als Sean Connery, Martin Scorsese, Steven Spielberg en Elizabeth Taylor gingen Pacino voor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen