Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone valt in de prijzen

Shownieuws

Oliver Stone is uitgeroepen tot filmregisseur van het jaar. Het Hollywood Fest prijst de 60-jarige cineast om zijn vakmanschap en creatieve visie.

Oliver Stone valt in de prijzen

Oliver Stone is uitgeroepen tot filmregisseur van het jaar. De organisatie van de Hollywood Director of the Year Award prijst hem om zijn vakmanschap en creatieve visie. De 60-jarige Stone krijgt de oeuvreprijs maandag uitgereikt op het Hollywood Fest, een filmfestival in Los Angeles.

Stone kreeg Oscars als regisseur van twee kritische films over de Amerikaanse oorlog in Vietnam, 'Born on the fourth of july' (1989) en 'Platoon' (1986). Ook kreeg hij een Academy Award voor zijn scenario van 'Midnight express' (1978), dat een angstaanjagend beeld schetst van gevangenissen in Turkije.

Ook Stones andere films worden gekenmerkt door maatschappelijke betrokkenheid. Zo gaat 'Salvador' (1986) over de toenmalige burgeroorlog in El Salvador en schilderde 'JFK' (1991) een moordcomplot van geheim agenten, de maffia en de wapenindustrie tegen de Amerikaanse president John F. Kennedy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen