Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Mayer komt met album voor de lange termijn

Shownieuws

'Continuum' is een album dat tand des tijds zal doorstaan. Dat vindt John Mayer van zijn nieuwe cd. "De teksten en muziek bevatten veel elementen", zegt hij.

John Mayer komt met album voor de lange termijn

'Continuum' is een album dat de tand des tijds zal doorstaan. Dat zegt John Mayer over zijn onlangs verschenen derde cd. "In de meeste gevallen is een album hoogstens een paar jaar houdbaar. Maar ik heb alles wat ik wilde zeggen en doen in dit nieuwe album verwerkt. De muziek en teksten bevatten genoeg elementen om dit album lange tijd te laten meegaan."

Mayer was deze week in Nederland. Hij gaf een concert in de Amsterdamse popzaal De Melkweg. De Amerikaanse liedjesschrijver, die vorig jaar een Grammy Award in de wacht sleepte voor het nummer 'Daughters', werkte bij het maken van het album opnieuw samen met drummer Steve Jordan en bassist Pino Palladino. Vorig jaar verscheen van de drie onder de naam John Mayer Trio al het livealbum 'Try!'

De 29-jarige Mayer voelt zich gezegend doordat hij kan samenwerken met ervaren muzikanten als Jordan en Palladino. "Zulke oude rotten in het vak geven je een enorme muzikale vrijheid, maar houden je tegelijkertijd met beide voeten op de grond", legt hij uit. "Jordan en Palladino zijn zó ervaren, die kun je amper met iets verrassen. Hierdoor doe ik steeds mijn uiterste best om het allerbeste met hen te maken."

Op 'Continuum' covert Mayer het nummer 'Bold as love' van gitaarlegende Jimi Hendrix. Mayer noemt zich in interviews altijd een enorme fan van Hendrix' Britse tegenhanger Eric Clapton. Waarom coverde hij geen nummer van zijn grote voorbeeld? "Omdat Clapton zijn eigen nummers gelukkig nog zelf speelt. Hendrix is helaas niet meer onder ons en ik vind dat zijn liedjes doorgegeven moeten worden."

Mayer dook de afgelopen maanden in de Amerikaanse roddelpers op omdat hij een relatie zou hebben met popster Jessica Simpson. Hij houdt zich op de vlakte. "Ik heb van deze geschiedenis geleerd dat er een groot verschil is tussen mijn privéleven en mijn leven als artiest. Dat was een gezonde les. Daarbij wordt Jessica Simpson in de Verenigde Staten als lelijk gezien. Ze noemen haar een heks omdat ze erg onaantrekkelijk is. Ze heeft handen als kolenschoppen met grote lange nagels. Niet iemand met wie je graag gezien wilt worden", grapt Mayer.

'Continuum' is verschenen via SonyBMG.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen