Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader adoptiekind verdedigt Madonna

Shownieuws

De biologische vader van Madonna's adoptiekind heeft uitgehaald naar de Afrikaanse kinderbescherming. Hij vraagt zich af waar die zich mee bemoeit.

Vader adoptiekind verdedigt Madonna

(Novum/AP) - De biologische vader van Madonna's adoptiekind heeft uitgehaald naar de organisaties die klachten hebben ingediend. Yohane Banda had zijn zoon naar een tehuis in Malawi gebracht omdat hij geen geld had om voor hem te zorgen. Banda's vrouw overleed tijdens de bevalling. Hij vraagt zich af waar de kinderbescherming zich mee bemoeit.

Verschillende organisaties dienden maandag in Malawi een klacht in. De wet schrijft in het Afrikaanse land voor dat een kind ten minste achttien maanden in eigen land moet verblijven met zijn adoptieouders. Madonna en haar man Guy Ritchie mochten de 1-jarige David echter meteen meenemen naar Engeland.

Volgens Banda zijn de organisaties te laat. "Waar waren deze mensen toen David in het weeshuis zat?", vraagt hij zich af. "Ik heb toestemming gegeven. Mijn dorp is het ermee eens. Waarom zorgen deze mensen voor problemen?" Banda vertelde verder blij te zijn dat zijn zoon nu terechtkomt in een gezin. "Mijn zoon is meegenomen door een vrouw met een goed hart."

Niet alleen de kinderbescherming in Malawi heeft kritiek geuit. De Italiaanse minister van buitenlandse zaken sprak over een ontvoering. Hij drong aan op duidelijke afspraken over adoptie als daar meer landen bij zijn betrokken. Ook de Nederlandse politiek bemoeide zich met de kwestie. Woensdag hebben de VVD en het CDA zich er kritisch over uitgelaten. VVD'er Zsolt Szabo vroeg minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA) iets te doen tegen 'adoptietoerisme'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen