Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brace spiritueel tijdens 'Gospel in concert'

Shownieuws

De Nederlandse r&b-zanger Brace treedt op tijdens 'Gospel in concert'. Hij is geen grote fan van kerkgenootschappen, maar hij probeert graag van alles uit.

Brace spiritueel tijdens 'Gospel in concert'

De Nederlandse r&b-zanger Brace treedt op tijdens 'Gospel in concert'. De eerste Nederlandse editie van het spirituele evenement vindt volgende maand plaats. De begeleiding is in handen van het orkest van het Holland Symfonia.

Gospelmuziek wordt oorspronkelijk gemaakt door kerkkoren uit de zwarte gemeenschap. Brace heeft vorig jaar wel al eens met een symfonie meegedaan, maar hij is geen grote fan van kerkgenootschappen, vertelt zijn moeder en manager woensdag. De zanger van Surinaamse afkomst blijft r&b-artiest in hart en nieren, maar experimenteert graag met nieuwe stijlen, verklaart ze. "Hij vindt alle muziek mooi. Wat hij leuk vindt, doet hij."

Brace werkte in het verleden samen met bekende rappers als Lange Frans en Ali B. De nieuwe single van Brace, 'Superster', heeft dankzij de samenwerking met Kane-drummer Dennis van Leeuwen een rocktintje gekregen. Volgende week komt de bijbehorende videoclip uit.

Aan de Nederlandse vuurdoop van 'Gospel in concert' werken artiesten mee als Edwin Hawkins en Tania Kross. De Amerikaan Hawkins is bekend van de gospelhit 'Oh happy day', waarvoor hij een Grammy Award kreeg. Mezzosopraan Kross zong in opera's als 'Madame Butterfly' en 'Carmen'. Het evenement vindt op 17 november plaats in Haarlem en op 19 november in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen