Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Succes dringt nog niet door tot Snow Patrol

Shownieuws

De bandleden van Snow Patrol zijn soms verbaasd over hun eigen succes. "Het gaat opeens zo hard allemaal. Het is nog niet helemaal tot ons doorgedrongen."

Succes dringt nog niet door tot Snow Patrol

De bandleden van Snow Patrol zijn soms verbaasd over hun eigen succes. De single 'Chasing cars' van de Britse band staat momenteel zesde in de Amerikaanse Billboard Top 100 en stond eerder al bovenaan in de Britse hitlijsten. "Het gaat opeens allemaal zo hard", zegt gitarist Nathan Connolly. "Het is nog niet helemaal tot ons doorgedrongen."

Voor de 25-jarige Nathan is het succes met Snow Patrol een droom die uitkomt. Hij vindt dat hij en zijn collega's er dan ook best trots op mogen zijn. "Ik denk dat het helemaal niet erg is om te genieten van wat je hebt bereikt. Als je maar bereid bent om er de volgende dag weer hard voor te werken." De bandleden zorgen er wel voor dat ze met hun voeten op de grond blijven. "We werken met goede mensen en ook onze vrienden zouden nooit toestaan dat het succes ons naar het hoofd stijgt."

Het voornaamste doel van de band is volgens Nathan nu vooral 'dit niet te verknallen'. "En we willen ons ook weer meer op Europa gaan concentreren", vertelt de gitarist. "We hebben zoveel tijd in Amerika doorgebracht, we hopen nu onze naam ook meer in Europa en de rest van de wereld te kunnen vestigen." Hij vertelt te genieten van het Europese publiek. "De mensen zijn hier levendiger en lijken meer mee te gaan in de muziek", verklaart hij.

Snow Patrol bestaat naast Nathan uit zanger Gary Lightbody, bassist Paul Wilson, drummer Jonny Quin en toetsenist Tom Simpson. De band bestaat sinds 1994, maar brak tien jaar later door met de single 'Run' van het album 'Final straw'. In mei kwam het album 'Eyes open' uit, waarvan 'Chasing cars' de tweede single is. Vorige week donderdag stond de band in een uitverkocht Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen