Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Roberts op de bres voor oliebelasting

Shownieuws

Na bekenden als Bill Clinton en Geena Davis steunt nu Julia Roberts een wetsvoorstel om de belasting op olie te verhogen in de Amerikaanse staat Californië.

(Novum/AP) - Na bekenden als Bill Clinton en Geena Davis steunt nu ook Julia Roberts een wetsvoorstel om de belasting op olie te verhogen in de Amerikaanse staat Californië. Als de wet erdoor komt, wordt het extra geld gebruikt voor onderzoek naar alternatieve brandstof en energiezuinige voertuigen.

De actrice zegt de mensen met haar steun te willen wijzen het verband tussen milieuvervuiling en kanker. In Californië is de vervuiling volgens haar het grootst van de VS. "We lijden allemaal onder de slechte kwaliteit van de lucht in deze staat."

Tegenstanders van de belastingverhoging vrezen onder meer nog hogere brandstofprijzen. Ook zijn zij bang dat veel bedrijven een andere staat gaan zoeken om zich te vestigen. Vorig jaar kwam 37 procent van de olie uit Californië. De Amerikaanse staat Alaska leverde 21 procent en de resterende 42 procent werd geïmporteerd.

Het voorstel wordt volgende maand ingediend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen