Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse producers scoren in Engeland

Shownieuws

Drie Nederlandse producers hebben onder de naam Beatfreakz hun tweede toptienhit gescoord in de Engelse hitparade. 'Superfreak' staat deze week zevende.

Drie Nederlandse producers hebben onder de naam Beatfreakz hun tweede toptienhit gescoord in de Engelse hitparade. De single 'Superfreak' van Dimitri Siliakus, Dennis Christopher en Mark Simmons stijgt deze week van de 43e naar de 7e plaats.

Het nummer is een nieuwe versie van de hit van Rick James uit 1981. 'Superfreak' was destijds niet alleen een wereldwijde hit, maar werd in 1991 ook als basis gebruikt voor het succesvolle nummer 'U can't touch this' van MC Hammer.

De eerste Engelse toptienhit van de Beatfreakz dateert van het voorjaar en werd gescoord met een nieuwe versie van 'Somebody's watching me'. Met dat nummer bereikte zanger Rockwell samen met Michael Jackson in 1984 de tweede plaats in de Nederlandse Top 40.

In Nederland worden de nummers van Beatfreakz minder enthousiast ontvangen. Geen van beide Engelse hitsingles werd in Nederland een hit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen