Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Adoptiekind Madonna geland in Londen

Shownieuws

Het kindje uit Malawi dat Madonna heeft geadopteerd, is aangekomen in Londen. Het 1-jarige jongetje werd door agenten van de British Airways-vlucht gehaald.

(Novum/AP) - Het kindje uit Malawi dat Madonna heeft geadopteerd, is aangekomen in Londen. Dat heeft de Britse politie dinsdag laten weten. Het 1-jarige jongetje werd door gewapende agenten van de British Airways-vlucht gehaald. De nieuwste aanwinst van het gezin kreeg een grijs jasje over zijn hoofdje, om hem te beschermen tegen de fotografen die een glimp van de baby probeerden op te vangen.

Een escorte van gewapende agenten en luchthavenpersoneel begeleidde de zuigeling door de gangen van de luchthaven Heathrow naar de bagagehal. Daar stapte een vrouw met het kindje in de armen door een achterdeur in een zilverkleurig Mercedes-busje.

Het voertuig ging op weg naar het Londense stulpje van de Amerikaanse popdiva. "Dat waar jullie op staan te wachten is al vertrokken", zei een politieagent tegen de achtergebleven media. De popster en haar man Guy Ritchie werden niet op de luchthaven gesignaleerd.

Madonna was eerder deze maand voor haar liefdadigheidsprogramma 'Raising Malawi' in het Afrikaanse land om hulp te bieden aan weeskinderen. Bij haar bezoek aan verschillende weeshuizen ontmoette ze haar adoptiekindje David Banda. In eerste instantie kreeg de peuter geen toestemming om het ontwikkelingsland te verlaten, omdat zijn paspoort nog niet in orde was.

Verschillende Malawische mensenrechten- en kinderbeschermingsorganisaties zijn het niet eens met de adoptie. Zij hebben inmiddels een aanklacht ingediend, omdat de wet in Malawi voorschrijft dat een kind ten minste anderhalf jaar in zijn eigen land met zijn adoptieouders moet doorbrengen, om vast te stellen of zij goed voor het kind kunnen zorgen. Voor Madonna was een uitzondering gemaakt door het Malawische hooggerechtshof.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen