Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Gouden Kooi in voor persoonlijke groei

Shownieuws

De 'miljonairs' van De Gouden Kooi zien het programma als een platform voor persoonlijke ontwikkeling. Nena van 19 doet mee in de hoop op persoonlijke groei.

De nieuwbakken 'miljonairs', zoals de deelnemers van de nieuwe realityshow De Gouden Kooi worden genoemd, hebben één ding gemeen: ze zien hun deelname aan het programma van John de Mol als een platform voor persoonlijke ontwikkeling. "Ik wist niet wat ik anders met mijn leven moest", zegt de werkloze Nena. "In het huis kom ik daar misschien achter", zegt de 19-jarige blondine.

Toch zal motivatie voor persoonlijk groei niet de enige reden zijn om mee te doen. De kandidaat die het langst in de villa blijft zitten', kan rekenen op een flinke geldprijs. Als het aan John de Mol ligt kan, het programma niet lang genoeg duren: een maximale verblijfsduur is niet ingesteld. Na twee jaar krijgt de winnaar zelfs het hele landgoed cadeau. Voorwaarde is wel dat de winnaar gedurende het programma het terrein niet afgaat.

De bewoners hebben er over nagedacht, hoe ze zich staande gaan houden. Zo schuwt de 25-jarige Brian de clichés niet. Hij gaat het volhouden door zichzelf te blijven. Nena denkt haar tijd in het huis ook wel door te komen. "Ik kom er wel weer uit, het is toch maar voor eventjes."

De 27-jarige Bart ziet het allemaal als een groot avontuur. "Het is iets anders dan anders." Enkele van de toekomstige bewoners hebben specifieke plannen om zichzelf bezig te houden in het huis. Brian wil een gedichtenbundel uitgeven van zijn gebeurtenissen binnen De Gouden Kooi en de 44-jarige Ilona gaat haar eigen bedrijfje oprichten. "Ik wil er nog niet te veel over kwijt, maar ik ga iets doen met goede doelen", zegt ze. De Gouden Kooi is vanaf 1 oktober te zien bij Talpa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen