Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Armani beschuldigt media van verknipt modebeeld

Shownieuws

Ontwerper Giorgio Armani geeft de media de schuld van de obsessie in de modewereld met ultradunne vrouwen. Zelf heeft hij niets op met magere modellen.

Ontwerper Giorgio Armani geeft de media de schuld van de obsessie in de modewereld met ultradunne vrouwen. Ook stylisten zijn volgens hem verantwoordelijk voor de trend die bepaalt dat mager mooi is.

De 72-jarige Italiaan vindt dat geen enkele vrouw anorexia hoeft te hebben om modieus over te komen. "Ik heb nooit een voorkeur gehad voor hele dunne meisjes", zegt hij tegen persbureau Reuters. "Wel voor meisjes die mijn ontwerpen tot bloei laten komen. En die moeten er vooral gezond uitzien."

Armani deed de uitspraken tijdens de Londen Fashion Week, voor aanvang van zijn drie uur durende show donderdag. Daar toonde hij niet alleen zijn nieuwe collectie, maar zamelde hij met behulp van Bono ook geld in voor de Aidsbestrijding in Afrika. Het mode- en muziekspektakel, waar Beyoncé en Jay-Z optraden, werd bezocht door onder andere Leonardo DiCaprio, Alicia Keys en Ashley Judd.

De discussie over het gewicht van modellen laaide op, nadat vorige week tijdens de modeweek in Madrid een aantal modellen van de catwalks werd geweerd omdat ze te dun zouden zijn. Hun verschijning zou jonge meisjes kunnen aanmoedigen niet meer te eten, vond de burgemeester van de Spaanse hoofdstad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen