Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna verdedigt kruisigingsact

Shownieuws

Madonna heeft zich verdedigd voor de omstreden kruisigingsact tijdens haar Confessions-tournee. Ze verklaarde dat de act niet godslasterlijk bedoeld is.

Madonna heeft zich verdedigd voor de omstreden kruisigingsact tijdens haar Confessions-tournee. Dat meldt persbureau Reuters. De zangeres verklaarde dat de act, waarbij ze met een doornenkroon op haar hoofd aan een enorm kruis vol kristallen hangt, niet 'anti-christelijk, heiligschennend of godslasterlijk' bedoeld is, maar dat het een oproep is voor het publiek om elkaar te helpen en 'de wereld als een geheel te zien'.

Verschillende kerken hebben zich uitgesproken tegen de stunt. De katholieke en de Russisch-orthodoxe kerk noemden de act beledigend. In Nederland vroegen de SPG-jongeren om een verbod op de kruisigingsact tijdens de concerten van de popdiva in de Amsterdam ArenA begin september. De christelijke organisatie Schreeuw om Leven riep christenen op om tijdens de optredens te bidden en te vasten bij de ArenA.

Madonna wilde met de act de aandacht vestigen op 'de miljoenen kinderen in Afrika die elke dag sterven of leven zonder zorg, medicijnen en hoop'. "Ik wil mensen vragen om hun harten te openen en zich op hun eigen manier in te zetten." Tijdens de act vertolkt de zangeres het nummer 'Live to tell' terwijl er op de achtergrond foto's verschijnen van kinderen in Afrika.

De 48-jarige popkoningin gaf donderdag het laatste concert van haar Confessions Tour in Tokio in Japan. Donderdag werd bekend dat het de meest winstgevende tournee ooit van een vrouwelijke artiest is geweest. De concertreeks heeft naar schatting 152,5 miljoen euro opgebracht. Het totale bedrag dat Madonna afgelopen zes jaar verdiende aan haar optredens komt hiermee op ruim 312 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen