Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Axl Rose aangeklaagd door kunsthandelaar

Shownieuws

Axl Rose is aangeklaagd door een kunsthandelaar. De rocker zou niet de afgesproken prijs hebben betaald voor een portret dat Andy Warhol maakte van John Lennon.

(Novum/AP) - Axl Rose is aangeklaagd door een kunsthandelaar. De rocker zou niet de afgesproken prijs hebben betaald voor een portret dat Andy Warhol maakte van John Lennon. De galerie van de handelaar, Acquire d'Arte in Los Angeles, eist negenhonderdduizend euro.

Nadat de voorman van Guns N' Roses met de galerie was overeengekomen het werk te kopen, betaalde hij 950 duizend euro in plaats van de afgesproken 1,85 miljoen euro, luidt de aanklacht. De advocaat van Rose zou daarop hebben gezegd dat de 44-jarige rocker het resterende deel niet zou betalen omdat het werk de afgesproken prijs niet waard was. Ook werd toegeven dat hij niet genoeg geld had om het resterende bedrag te voldoen.

Volgens zijn advocaat heeft Rose de afspraken rond de aanschaf van het schilderij mogelijk verkeerd geïnterpreteerd. Naar zijn mening heeft de galeriehouder met opzet verwarring gezaaid en is Rose het slachtoffer van fraude.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen