Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spielberg verdiende 508 euro per minuut in 2005

Shownieuws

Het inkomen van de 59-jarige filmregisseur Steven Spielberg over het afgelopen jaar wordt geschat op 508 euro per minuut.

Steven Spielberg heeft vorig jaar niet te klagen gehad over zijn inkomsten. Het jaarinkomen van de 59-jarige filmregisseur wordt geschat op meer dan 267 miljoen euro, zo'n 30.500 euro per uur. Dat staat gelijk aan bijna 508 euro per minuut. Daarmee verdiende hij het meest van alle beroemdheden, meldt het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Op de tweede plaats van de lijst staat de Amerikaanse dj Howard Stern. Hij is goed voor een jaarinkomen van bijna 242 miljoen euro, ruim 460 euro per minuut. Op de derde plaats staat George Lucas, de regisseur van de 'Star wars'-films. Zijn jaarlijkse inkomen wordt geschat op 188,5 miljoen euro, bijna 359 euro per minuut.

Van de beroemdheden buiten de Verenigde Staten heeft de Britse auteur JK Rowling de hoogste positie op de lijst bemachtigd. Harry Potter leverde haar een jaarsalaris van bijna 61 miljoen euro op, nog altijd ruim 116 euro per minuut. Daarmee staat ze negende op de lijst.

Oprah Winfrey heeft met een jaarinkomen van 181 miljoen euro (ruim 344 euro per minuut) de vierde plaats bemachtigd en Jerry Seinfeld is vijfde met een jaarsalaris van zo'n 80 miljoen euro (ruim 152 euro per minuut).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen