Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spike Lee vergelijkt Katrina met Hiroshima

Shownieuws

Filmmaker Spike Lee was geschokt door de verwoestingen in New Orleans na de orkaan Katrina. Zijn documentaire gaat vooral over de politieke en raciale aspecten.

(Novum/AP) - Filmregisseur Spike Lee was niet voorbereid op de enorme ravage die hij aantrof in New Orleans, nadat orkaan Katrina daar vorig jaar had huisgehouden. "Het zag eruit zoals Hiroshima er na de Tweede Wereldoorlog moet hebben uitgezien", zegt de 49-jarige Lee in het weekblad Newsweek. De regisseur heeft een tv-documentaire gemaakt over de ramp: 'When the levees broke: A requiem in four acts'

Als gevolg van de orkaan en de overstromingen die daardoor werden veroorzaakt kwamen meer dan 1300 mensen om. Terwijl dat gebeurde bevond Lee zich op het filmfestival van Venetië. "Ik kon gewoon niet geloven dat dit in Amerika gebeurde", zegt de omstreden cineast. "Het was een van die momenten waarvan iemand je later vraagt: waar was je tijdens Katrina?"

Lee is bekend geworden met maatschappelijk bewogen films als 'Do the right thing' (1989) en 'Malcolm X' (1992). In zijn documentaire gaat hij vooral in op de politieke en raciale aspecten van de gebeurtenissen in New Orleans. Deze wordt binnenkort door een Amerikaanse zender uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen