Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weglopers bij theatervoorstelling Meryl Streep

Shownieuws

Bezoekers van het nieuwe stuk van Meryl Streep in New York raakten zo verveeld dat zij al na twintig minuten weggingen. Voor aanvang was de toeloop nog groot.

Bezoekers van de nieuwe toneelvoorstelling van Meryl Streep in New York raakten daarbij zo verveeld dat zij het openluchttheater al na twintig minuten verlieten. Volgens de New York Post zaten zeker honderd van de achttienhonderd aanwezigen bij 'Moeder Courage en haar kinderen' de rit niet uit. "Meryl is briljant, maar het stuk zelf is dodelijk saai", verklaarde een van de theatergangers aan de krant.

De voortijdige uittocht kwam onverwacht. Uren voor aanvang van de gratis voorstelling lagen mensen nog in de rij in de hoop een plaatsje te bemachtigen, en velen gingen zonder kaartje naar huis.

Het drama 'Moeder Courage en haar kinderen' van Bertolt Brecht speelt zich af in het zeventiende-eeuwse Zweden tijdens de dertigjarige oorlog. Streep speelt een moeder die de oorlog uitbuit om geld te verdienen en al haar kinderen verliest. Kevin Kline nam de mannelijke hoofdrol vorige maand over van Christopher Walken. Die zag af van de rol toen bleek dat hij al geboekt stond voor een ander project.

De drie uur durende voorstelling is tot 3 september te zien in het Delacorte Theater in Central Park. In 2001 stond Streep, die binnenkort ook te zien is in de film 'The devil wears Prada', ook al op de planken. Toen vertolkte ze de hoofdrol in 'De meeuw' van Anton Tsjechov.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen